6 maj 2022
19:00

IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: Älvängens IK - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Med vinsten mot Ytterby i ryggen tog vi oss, bara fyra dagar senare, an Älvängens IK borta på Älvevi. En tuff vecka med match på måndagen samt två träningar tisdag och torsdag skulle komma till ett slut genom matchen på fredagen. Tyvärr var vi inte riktigt påkopplade i matchinledningen och hemmalaget Älvängen invigde målprotokollet redan efter en minut. En riktig kalldusch för oss, men som möjligtvis också gjorde att vi vaknade till. 20 minuter senare fick vi till kvitteringen, genom Mickan och vi kände att vi hade jobbat oss tillbaka in i matchen och hade något bra på gång. Men återigen ryckte Älvängen ifrån genom sätta dit 2-1 målet nästan direkt.

Innan domarn blåste halvtid satte Julie in kvitteringen, och snacket vi hade innan andra halvlek skulle sätta igång, fokuserade mycket på inställningen och snacket ute på planen. Det gjorde också att vi i mångt och mycket ägde spelet i andra halvlek och gjorde många bra saker. Tyvärr lyckades vi inte sätta dit avgörande bollen och vi fick nöja oss med 1 poäng denna fredagen. Men med lite perspektiv så kan man säga att veckan var otroligt tuff, och att lyckas ta totalt 4 poäng på 4 dagar är en klart godkänd insats. Att vi dessutom hämtar upp underläge två gånger bara denna match är starkt i sig.